Drop Down Menus

      Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

      ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Tων Αθλητικών Σωματείων Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος Βάρδας, Αθλητικός Σύλλογος Βάρδας 2015, και Ακαδημιών Βάρδας.

       ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

      Tων Αθλητικών Σωματείων Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος Βάρδας, Αθλητικός Σύλλογος Βάρδας 2015, και Ακαδημιών Βάρδας.

      Προς το Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και το Νομικό Πρόσωπο Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου.


      Καταφεύγουμε στην έγγραφη διαμαρτυρία λόγω του ότι ο Δήμαρχος και το Νομικό Πρόσωπο συνεχίζουν τον εμπαιγμό μας, παρ όλες τις συνεχιζόμενες ενοχλήσεις μας σχετικά με τη χρήση του δημοτικού  βοηθητικού προπονητηρίου που βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Π. Μανωλάδας και Βάρδας
      Τα τρία παραπάνω σωματεία εδρεύουν στην πόλη της Βάρδας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και απασχολούν τουλάχιστον 150 αθλητές και μεγάλο αριθμό φιλάθλων που είναι πάντα κοντά στις εκδηλώσεις των ομάδων αυτών.
      Νιώθουμε την ανάγκη για πρώτη φορά στην ιστορία μας, με μια κοινή ανακοίνωση να διαμαρτυρηθούμε δημόσια για τα προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου Νομικού Προσώπου Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού,& Περιβάλλοντος σχετικά με το δικαίωμα χρήσης του δημοτικού προπονητηρίου  που βρίσκεται στα όρια της Τ/Κ Παλαιάς Μανωλάδας και Βάρδας.
      Το Νομικό Πρόσωπο με απόφασή του στις 31 Ιουλίου 2017 (υπάρχει σχετικό έγγραφο που επισυνάπτεται) παραχώρησε την χρήση του βοηθητικού γηπέδου και στα τρία σωματεία, όλες τις ώρες της ημέρας και της εβδομάδας, κατόπιν συνεννόησης με τα υπόλοιπα γειτονικά αθλητικά σωματεία. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συντήρηση, λειτουργία, και διαχείριση του προπονητηρίου, ανήκει αποκλειστικά στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Παρ όλα αυτά από τις 31 Ιουλίου έως και σήμερα η απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ αφού για άγνωστους λόγους το προπονητήριο ήταν κλειδωμένο αυθαίρετα κάθε φορά που κάποια από τις τρεις ομάδες μας το χρειαζόταν.
      Μετά από πολλές παραστάσεις στο Δήμαρχο και το Νομικό Πρόσωπο, και εφόσον ζητήθηκε με πλέον επιτακτικό τρόπο το προπονητικό κέντρο λόγω καταστροφής του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Βάρδας από την συνεχιζόμενη χρήση, (του οποίου η συντήρηση γίνεται κάθε χρόνο με χρήματα των Δημοτών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης) με καινούργια απόφαση του, το Νομικό Πρόσωπο δηλαδή μετά από τρεις μήνες αρχές Οκτώβρη, μας παραχώρησε το προπονητικό κέντρο μόνο για μια φορά την εβδομάδα και μόνο για προπόνηση της Βάρδας 2015, χωρίς να μας ορίζει συγκεκριμένη ημέρα και ώρες, ενώ για τις υπόλοιπες μέρες, μας όρισε αόριστα «κάποια» γήπεδα της πρώην Δημοτικής Ενότητας Βουπρασίας θυμίζοντας περιφερόμενο θίασο από χωρίον εις χωρίον και όχι αξιοπρεπείς συλλόγους.
      Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί κυρίες κύριοι του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πρέπει να κατανοήσετε πως τα σωματεία μας και δη ο Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος συμμετέχει και διαφημίζει το Δήμο μας στο πρωτάθλημα της 3ης Εθνικής Κατηγορίας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στερούμενος  χώρους  άθλησης και προπόνησης, συνεπεία της αδιαφορίας με την οποία έχετε προσεγγίσει την ανάγκης για χώρο προπόνησης καθώς το τελευταίο καιρό το γήπεδο της Βάρδας είναι κατεστραμμένο αφού και οι τρεις ομάδες το χρησιμοποιούν καθημερινά ενώ το προπονητικό κέντρο χρησιμοποιείται ως τι;  Θα επιθυμούσαμε μια ειλικρινή απάντησή σας
      Ο Δήμαρχος και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου φροντίζει να διαιωνίζει το πρόβλημα με ανεφάρμοστες αποφάσεις, και να χαϊδεύει τα αυτιά προσδοκώντας σε μικροκομματικά οφέλη. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με ανέφικτες λύσεις και υποσχέσεις που δε υλοποιούνται ποτέ. Περιμέναμε ήδη τρεις  μήνες. Ως πότε πιά;
      Η μέχρι σήμερα στάση όλων των αρμοδίων φορέων Δημάρχου, Νομικού Προσώπου του Δήμου, πάνω σε αυτό το θέμα μας έχει οδηγήσει σε σημείο αγανάκτησης έτσι ώστε να αναγκαστούμε να εκφραστούμε δημόσια για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι σήμερα προκειμένου να πετύχουμε την άθληση και την διατήρηση των ομάδων μας σε υψηλό επίπεδο κάτι που έχει επιτευχθεί  μέχρι σήμερα με  πολύ αγώνα  και μόχθο από την καθημερινότητά μας. Μας γεμίζει λύπη και απογοήτευση όταν άλλοι Δήμαρχοι και Νομικά Πρόσωπα γειτονικών Δήμων παρέχουν τα πάντα για να στηρίξουν τα σωματεία τους, που είναι πρεσβευτές σε εθνικές κατηγορίες, ενώ εμείς Δήμαρχε αναλωνόμαστε σε υποσχέσεις και σε έντεχνες απουσίες από όλες τις εκδηλώσεις και των τριών ομάδων μας.
      Θέλουμε να ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, κύριε Δήμαρχε, κύριες και κύριοι του Νομικού Προσώπου του Δήμου θα δώσετε επιτέλους σοβαρή λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, και θα διασφαλίσετε την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο και από τις τρεις ομάδες μας, πάντα σε συνεννόηση με τις γειτονικές ομάδες, σε ώρες και μέρες που θα ορίσετε εσείς με δική σας απόφαση το δυνατόν συντομότερα.


      Βάρδα Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, 5/10/2017
      Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Σωματείων

      ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ